Gerealiseerde Projecten

Wij zijn erg trots dat wij met behulp van vrijwilligers en donateurs projecten kunnen realiseren!

Recent gerealiseerd:

– Oktober 2023: Wij kregen te horen dat ons voorraad aanhangertje van de openbare weg verwijderd moest worden. Een flinke domper! Gelukkig hebben wij hiervoor in de plaats een heel mooi nieuw voorraad schuurtje kunnen kopen. Deze zorgt ervoor dat we een grotere voorraad kwijt kunnen en dus minder vaak hoeven te bestellen. Het was even schrikken, nadenken, plannen en weer een uitgave maar uiteindelijk zijn we er zelfs op vooruit gegaan!

– Oktober 2022: Omdat het in de zomer erg warm kan worden in het hok, hebben wij rondom wilgenbomen geplant. Deze zorgen voor schaduw voor de dieren.

– December 2021: Rondom de speeltuin werd een nieuw hek geplaatst en wij zijn de gemeente heel dankbaar dat ze hierbij ook de dierenweide hebben voorzien van een nieuw hek. Dit is een staafmat hek, duurzaam en onderhoudsvrij. Wij zijn hier heel blij mee! Wij bedanken “Schram De Lier” voor het plaatsen.

– December 2021: Na de komst van het nieuwe hok speelde er een probleempje op, dit hok was namelijk iets groter en daarom was er nog maar weinig betegeling rondom over. Dit zorgde voor problemen met vochtigheid, de dieren hadden niet genoeg ruimte meer om droog te lopen en dit zorgt voor hoefproblemen. Onze wens was deze betegeling uit te breiden. Al snel werd duidelijk dat dit een te grote klus was om zelf te doen. Helaas was het budget van de stichting ook niet toereikend om dit uit te besteden. Na overleg met de gemeente hebben zij dit eenmalig voor ons kunnen realiseren. Wij zijn heel blij en dankbaar dat wij nu zo’n mooi nieuw straatje hebben. Voor de nette uitwerking en het meedenken bedanken wij “Koelewijn bestratingen”.

– Na zoveel jaar was inmiddels ook het speeltoestel aan vervanging toe. Deze hebben we in aug 2021 kunnen plaatsen na een actie via facebook waar veel mensen geld hebben gedoneerd! De dieren hebben nu een prachtig speeltoestel welke hopelijk weer jaren mee kan. Alle donateurs bedankt!

– Na ca 25 jaar hebben de dieren in de zomer van 2020 een nieuw hok gekregen. Deze was echt aan vervanging toe. Met het plaatsen van het nieuwe hok hebben wij rekening gehouden met eventuele ophokplicht. De kippen zitten apart van de geiten. Ook hebben ze een eigen ingang zodat de geiten geen kippenvoer kunnen pikken 😉 Voordat het hok geplaatst kon worden moesten wij via verschillende manieren voldoende geld inzamelen en uiteindelijk moest er ook een vergunning aangevraagd worden. Een behoorlijke kostenpost dus! Met dank aan Fonds 1818, Donateurs en natuurlijk de vrijwilligers welke hebben geholpen met plaatsen!Kom eens gezellig langs

Het is altijd een leuk uitje voor u en uw (klein)kinderen