Onze Dieren

In de dierenweide wonen op dit moment 4 geiten. Alle 4 de geitjes zijn vrouwtjes en ze houden (meestal) erg van knuffelen!

In december 2020 hebben we helaas afscheid moeten nemen van geit Warna, de toen oudste geit.

Sep en Sem zijn geboren in 2014 en wonen sinds kleins af aan in de dierenweide. Sep is de zwarte geit met hoorntjes en Sam de bruine geit. Na het overlijden van Warna bleven zij samen achter, dit vonden wij toch wel ongezellig en daarom zijn we op zoek gegaan naar nieuwe geiten.

In juli 2021 hebben wij 2 nieuwe geitjes mogen verwelkomen. Puck en Pippa, de lieve witte geitjes. Zij zijn geboren op de kinderboerderij Delftse Hout waarna wij ze hebben overgenomen.

nieuwe geiten

Naast de geiten wonen er in de dierenweide ook circa 20 kippen. Ook de kippen zijn tam en kun je aaien en oppakken. Sommige kippen zijn al zeer oud. Om de kippenpopulatie rond de 20 kippen te houden, fokken wij sinds een aantal jaar iedere zomer 1 of meerdere nestjes kuikens. Omdat er geen haan in de dierenweide woont, kopen wij bevruchte eieren bij andere kippenhouders. Als een kip broeds is ruilen wij de onbevruchte eieren voor de bevruchte eieren. De kip gaat gewoon verder met broeden en na 21 dagen komen de eieren uit. De moederkip zal deze kuikens opvoeden en alles leren over het leven in de dierenweide! 

Onze kippen zijn van verschillende rassen, kun jij deze ontdekken?

– Cochin

– Wyandotte

– Faverolle

– Sabelpoot kriel

– Zijdehoen

– Serama