Ontstaan van de stichting

De dierenweide bestaat al zeker 25 jaar en werd in eerste instantie verzorgd en bekostigd door bewoners.

Begin 2014 werden wij als nieuwe buurtbewoners benaderd door de toenmalige verzorgers van de dierenweide. De verzorgers gingen verhuizen en als niemand de verzorging op zich ging nemen dan was de kans groot dat de dierenweide zou verdwijnen. Waar wij dachten dat dit stukje met diertjes door de gemeente werd verzorgd bleek dat dit al jaren werd gedaan door verschillende buurtbewoners. Deze draaiden op voor zowel de verzorging, onderhoud alsmede de kosten. 

De dierenweide ligt direct aan een leuke speeltuin en overdekte voetbalkooi die in het beheer zijn van de gemeente. Na wat gesprekken met de gemeente werd duidelijk dat de grond bezit van de gemeente is maar dat de dieren erop gedoogd werden en dat de verantwoordelijkheid daarvoor bij de buurt lag. Hier was echter niks over op papier vast gelegd. Dit heeft ons er toe doen besluiten om een stichting in het leven te roepen. Stichting Dierenweide Oranjelaan. Met de gemeente hebben we een “om niet verklaring” getekend wat inhoudt dat wij als stichting gebruik mogen maken van de grond en hier dieren op mogen houden maar ook dat wij als stichting verantwoordelijk zijn voor de verzorging, het onderhoud en de kosten.

We besloten een buurtfeest te geven in de aangesloten speeltuin en dierenweide om aandacht te schenken aan de nieuwe stichting en uiteraard mensen de mogelijkheid te geven “vriend van de dierenweide” te worden. Ook in de media werd er aandacht gegeven aan de dierenweide en zodoende werd het een drukbezochte feestdag. Tijdens dit buurtfeest heeft de gemeente een eenmalige startsubsidie geschonken en deze werd uitgereikt door de toenmalige wethouder.

Sindsdien zorgt de stichting, met dank aan “vrienden van de dierenweide” en donateurs voor het onderhoud en de verzorging van de dieren. Wij ontvangen geen vaste vergoeding van de gemeente of andere instanties. Daarom zijn wij afhankelijk van donaties¬† voor het behoud van de stichting. Wilt u de dierenweide steunen? Wordt dan vriend!

2014

In 2014 is Stichting dierenweide Oranjelaan gestart. Echter de dierenweide bestaat al veel langer!

Kom eens gezellig langs

Het is altijd een leuk uitje voor u en uw (klein)kinderen

DierenWeide Oranjelaan DeGeiteWei